Tim Knol + Swinder (solo)

Tim Knol + Swinder (solo)

Tijdschema
21:00 open
21:15 opening jubileummaand door Wethouder Thierry van Vugt
21:30 Swinder (solo)
22:15 Tim Knol

10 oktober kwam zijn nieuwe single Sweet Melodies uit: een voorproeverij van Tim Knols nieuwe album Cut the Wire. Knol nam dit album in anderhalf jaar op, met aan zijn zij een bekende van So What!, namelijk Anne Soldaat. Grote podia zoals Lowlands en Pinkpop zijn door deze sing en songwriter betreden. Gelukkig is een podium van 3 bij 5 meter in So What! voor hem ook genoeg. 2 maart zal Tim Knol bij ons zijn voorliefde voor muziek laten horen.

Knol groeide op in Hoorn, waar hij vanaf zijn tiende jaar muziek begon te spelen. Na jaren lang in een band te hebben gespeeld, besloot hij in 2009 om solo te gaan. Al een maand later verscheen hiervan het eerste resultaat, namelijk het nummer Cry van Godley & Creme, op het online verzamelalbum Guilty pleasures van de Coverclub.
In hetzelfde jaar tekende hij een contract bij Excelsior Recordings. In 2010 verscheen zijn debuutalbum, die met open armen werd ontvangen door de Nederlandse muziekpers. Op de plaat wordt Knol begeleid door Jacob de Greeuw, Jeroen Kleijn en Matthijs van Duijvenbode van Johan en Anne Soldaat en Reyer Zwart van Do-The-Undo.
Nadat Knol op Noorderslag 2010 enkele nummers presenteerde met zijn nieuwe live-band, die naast Van Duijvenbode en Soldaat bestond uit Kees Schaper en Jeroen Overman, was Knol vaak te zien in de media met optredens en interviews. In de jaren daarna bracht Tim Knol de albums Days (2011) en Soldier On (2013) uit.

En dan komt binnenkort dus zijn vierde album Cut the wire uit. Een dertien songs tellend album, met elk nummer een eigen vorm, afkomst en betekenis zoals we van Knol gewend zijn. De zanger heeft in alle tijd en rust het album opgenomen. Een heerlijke vrijheid, zoals hij zelf omschrijft. Toch is een groot deel van de plaat binnen anderhalve week opgenomen, in een huisje van een concertbezoekster waar Knol een tijdje mocht verblijven. Hij was daar echter niet alleen; Douwe Bob en jawel, ook Anne Soldaat zijn een paar dagen langs geweest om met Knol in de studio te duiken.

Ongetwijfeld zal Tim Knol in maart het album en nog meer sweet, sweet melodies laten horen in So What!

Bas Schröder van de band Swinder zal de avond komen openen!


Informatie

 • Datum:
  vrijdag 2 maart
 • Aanvang:
  21:30
 • Deur open:
  21:00
 • Deur dicht:
  00:00

Tickets

 • € 13
  Leden
 • € 15
  Niet leden

Bestellen