Evil Empire Orchestra + Zorita

Evil Empire Orchestra + Zorita

Het Belgische Evil Empire Orchestra brengt een ontaarde cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk. De componenten? De ongetemde, rauwe soulzang en het mystieke vuur van frontvrouw Kimberly Dhondt en de verpulverende stootkracht en goddeloze grooves van haar zevenkoppige band.

De stem van Dhondt (in een parallel bestaan ook één van de stemmen bij Hooverphonic) houdt het midden tussen Beth Gibbons en Janis Joplin. Pure, compromisloze energie. De strakke ritmesectie met geil klinkende
bassist raakt in hart en benen, en de hechte driekoppige blazerssectie voegt eigenzinnige kleur toe. Dit achtkoppige orkest neemt krachtig een eigen plaats in de muziek in waar dirty soul en psychedelica elkaar ontmoeten. Trefpunt (BE) plaatste de band op hun lijst van favoriete live acts.

Pluimen werden al verdiend bij Hooverphonic, Internationals, El Tattoo del Tigre, Antwerp Gipsy Ska Orkestra en Creature with the Atom Brain. En nu is er deze onbehoorlijke oerband die even zedeloos als gezwind alle heilige muziekhuisjes sloopt. Evil Empire Orchestra. Een band die je moet horen, zien en voelen.
Op vrijdag 13 oktober 2017 verschijnt Evil Empire Orchestras debuut-EP op het Amsterdamse label Dox Records.

Zorita
Zorita is een ranzige, rijkelijk riekende ratjetoe. Boordevol oorstrelende boheemse klanken van een eclectisch stel instrumenten; van accordeon tot trompet en viool. Voeg hier vervolgens wat basisgroenten, zoals bas, drums, gitaren en de schurende stem van frontman Carlos Zorita Diaz aan toe en laat dit even doorkoken. Er ontstaat een compleet nieuwe smaak en een geheel eigen geluid. Zorita roert Pop, Zuid-Amerikaanse, Mediterrane, en Folk-invloeden zorgvuldig door elkaar, om je vervolgens te vervoeren tot een uitbundige feeststemming met een snufje melancholie. Deze achtkoppige band bestempelt hun verzameling aan instrumenten, stijlen en karakters zelf als 'Musica Vagabunda'.


Informatie

 • Datum:
  vrijdag 1 december
 • Aanvang:
  21:30
 • Deur open:
  21:00
 • Deur dicht:
  00:00

Tickets

 • € 8
  Leden
 • € 10
  Niet leden

Bestellen