The Royal Engineers + The Cosmic Carnival

The Royal Engineers + The Cosmic Carnival

Al twee keer eerder stond The Royal Engineers in Gouda. Twee jaar geleden met The Maureens in het kader van het nieuwe album van The Maureens en afgelopen jaar tijdens de eerste editie van Popronde Gouda. Dit jaar komt de band het nieuwe album 'Rock 'n Roll will never let you down' laten horen! Om deze releasetour compleet te maken, neemt The Royal Engineers The Cosmic Carnaval mee. Feest gegarandeerd dus!

The Royal Engineers
The Royal Engineers, gevestigd in Utrecht, staan bekend om hun catchy popsongs met een flinke dosis Rock 'n Roll. GeĆÆnspireerd door het analoge geluid van de jaren 70, profileren ze zich elke show weer door een originele en groovy sound neer te zetten. Hun eerste EP 'One' kwam uit in uit 2015, wat resulteerde in een succesvolle Popronde in het jaar daarna. Na dit succesvol afgesloten te hebben, vlogen ze in januari 2017 richting de Verenigde Staten, waar ze onder andere optraden tijdens het Sundance Filmfestival in Utah en hun nieuwe video voor de singel 'Hit it & Do it again' opnamen. Deze clip bezorgde hen een optreden in De Wereld Draait Door in maart, waarna ze de zomer gebruikten voor het opnemen van hun eerste album. In oktober zullen zij hun eerste tour in Spanje spelen en bij terugkomst dit gloednieuwe album 'Rock 'n Roll will never let you down' releasen in De Helling in Utrecht.

The Cosmic Carnaval
The Cosmic Carnival bracht op 18 april 2017 haar vijfde plaat 'First Flowers' uit. De officiƫle albumrelease vond plaats in Paradiso Amsterdam en was meteen het startschot van een voorjaars clubtour door Nederland. De zomer stond vervolgens in het teken van een Amerikaanse tour, die de band over een periode van 1 maand in 15 verschillende Staten bracht, met optredens in onder andere Chicago, Nashville en New York City.

Inmiddels zijn ze tien jaar een van de meest gevierde live-acts uit de lage landen: The Cosmic Carnival. Na twee studioalbums en een live-dubbelalbum is nostalgie echter geenszins van toepassing. Natuurlijk, het geluid van The Cosmic Carnival behoudt een sterke retro-sfeer: artiesten als The Grateful Dead, The Band, Jefferson Airplane, maar ook Bob Marley, Springsteen en CCR vormen bakens van inspiratie. The Cosmic Carnivals samensmelting van herkenbare elementen zonovergoten americana, bezwerende soul, 70s rock nuggets en psychedelische pop is ronduit uniek en kent in deze kosmos geen gelijke. De brandende liefde voor muziek, het intense spelplezier, de vernieuwingsdrang en arbeidsethos zijn bij de Rotterdammers onverminderd gebleven. En daarmee heeft The Cosmic Carnival voldoende munitie verzameld om in 2017 weer het stof van de planken te spelen.


Informatie

 • Datum:
  vrijdag 3 november
 • Aanvang:
  21:30
 • Deur open:
  21:00
 • Deur dicht:
  00:00

Tickets

 • € 8
  Leden
 • € 10
  Niet leden

Bestellen