The Kik

The Kik

Neerlands bekendste en beste Nederbietband The Kik komt deze winter naar Gouda! Drie maanden na hun twee uitverkochte Ahoy Rotterdam shows trapt The Kik hun clubtour af in So What! met spiksplinternieuw eigen werk. De eerste single verschijnt 6 december en het nieuwe album komt in het voorjaar van 2020 uit.

Verwacht muziek geïnspireerd door grootheden uit de sixties als The Beatles en Boudewijn de Groot. Ook het instrumentarium van de band verwijst naar die tijd: vox-versterkers, drums van Ludwig en gitaren van onder meer Rickenbacker.

The Kik bestaat sinds 2011 uit Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms en Paul Zoontjes. De band maakte tot op heden drie eigen albums (Springlevend, 2, Stad en Land, een album met Armand, een cover album (Hertaalt!) en een live dubbel LP (Boudewijn de Groot’s Voor de Overlevenden & Picknick). Daarnaast produceerde de band drie eigen theatervoorstellingen (De Veelste Grote Nederbiet Show, Met de Deur in Huis en Hertaalt!). In 2019 verkocht de band onder meer De Nieuwe Luxor, TivoliVredenburg, Het Concertgebouw en Ahoy Rotterdam uit met hun uitvoering van Boudewijn de Groot’s Voor de Overlevenden & Picknick. Daarnaast toerden The Kik langs clubs en festivals in Nederland en deed onder meer Lowlands en Parkpop en aan en ging zij tweemaal op tournee naar Spanje. Bescheiden radio succes had de band met een single van hun eerste album, Simone en met Chef’s Special hertaling Schuilen bij Jou. In 2013 was de band huisband van De Wereld Draait Door.

VOORPROGRAMMA

Mark Lada's Golden Arches is de Nederlandstalige band van Mark Lada, frontman van de Groningse garagerockband traumahelikopter.

In de studio en live wordt hij bijgestaan door Roel Blommers (PAUW, gitaar), Ernst-Jan van Doorn (Mozes and the Firstborn, bas), Sjors Driessen (Afterpartees, gitaar) en Kilian Kayser (Steve French, drums).

Muzikaal is Golden Arches het beste te omschrijven als gitaarpop, waar alle muziek waar Lada van houdt in samenkomt: “Ik hou van muziek uit de jaren ’50 en ‘60, maar bijvoorbeeld ook van powerpop, indierock en punk. Uiteindelijk wil ik tijdloze popliedjes maken die van mij en van nu zijn.”

Geprogrammeerd in samenwerking met de Goudse Schouwburg


Informatie

 • Datum:
  vrijdag 21 februari
 • Aanvang:
  21:30
 • Deur open:
  21:00
 • Deur dicht:
  00:00

Tickets

 • € 17
  Leden
 • € 19
  Regulier

Uitverkocht