So What's New?

So What's New? met Fokko + Get Jealous + thorbecke IV

Op deze nieuwe editie van So What's New dit keer de dolkomische poppunkers van Fokko, de nederpop met peper van thorbecke IV en het piepjonge springerige Get Jealous.

Fokko was in een vorig leven zanger van het nederlandstalige Want Want (stond oa op Noorderslag). Nu weliswaar wat ouder doet hij eigenlijk nog steeds hetzelfde. Denk aan de poppy liedjes van de Heideroosjes met de sfeer en liedjes van Fountains Of Wayne en Weezer maar dan met wat extra peper. Hij bezingt de dilemma's van de dertiger en kijkt met weemoed en een dikke vette knipoog terug op zijn jeugd. Daarin had hij even kort als heftig met Wendy, de tijd van knikkers en flippo's en van Ray en Anita. Wendy had Nike air max, Fokko die neppe van Scapino. Goeroe is Fokko's vertolking van Nada Surf's hit Populair waarin Aafke Romijn heel passend de praatzang op zich neemt en Fokko de wat cheesy achtergrondkoortjes. Stil staan is bij deze band geen optie.

Get Jealous is piepjong en heeft pas één liedje uit en dat klinkt als Krezip ten tijde van debuut EP Run Around. Toen nog onbezonnen de pure energie van het podium afspatte. Ze zijn geselecteerd voor de Popronde en wellicht daardoor ook in september al te aanschouwen in Gouda. Daar wilden wij niet op wachten dus hebben we ze alvast vastgelegd voor deze editie van So What's New!

thorbecke IV komt met hun net uitgebrachte debuutalbum “alles van waarde is weerloos” naar Gouda. Rinze Voorberg (voormalig Kids With Guns, Baby Face Nelson) brengt als frontman van thorbecke IV zijn meest persoonlijke plaat uit. Zo zingt hij: ‘later wordt het beter maar nu loopt het voor geen meter’. Kortom: ouder worden is de keuze maken tussen wie of wat je loslaat of vasthoudt. Naast twijfels over volwassen worden raakt de plaat ook thema’s als depressie, religie en een moeilijke relatie met je eigen relativeringsvermogen aan.


Informatie

 • Datum:
  vrijdag 15 november
 • Aanvang:
  21:15
 • Deur open:
  21:00
 • Deur dicht:
  00:00

Tickets

 • € 3
  Leden
 • € 5
  Regulier

Bestellen