So What's New? Popronde warm-up

So What's New? Popronde warm-up De Popronde warm-up editie met Moon Moon Moon, la loye en Kaya V

We starten het bandjesseizoen op vrijdag 6 september met een nieuwe editie van So What's New! Drie nieuwe toffe acts met een Popronde linkje. Want de Popronde doet Gouda een week later alweer aan. Kom je dus alvast opwarmen aan Kaya Vitalis, la loye en Moon Moon Moon.

De super getalenteerde singersongwriter Kaya Vitalis komt uit de regio en ken je misschien al. Met haar mooie ambachtelijke liedjes zou zij zomaar volgend jaar tot de Popronde selectie kunnen horen.

la loye is dit jaar voor de de Popronde geselecteerd maar doet Gouda niet aan. Hun onvoorwaardelijk liefdevolle indiefolk is zowel subtiel alsgelaagd. Met bijna fluisterende zang en donkere instrumentatie vormt de bandeen intieme sfeer waarin de persoonlijke teksten van songwriter LiekeHeusinkveld over de angst van opgroeien en de kunst van het alleen zijnvoorop staan.Het zestal speelt zowel ongepolijst als ingetogen zonder afstand te doen van demelancholie die als rode draad door de muziek omarmt wordt. Een band die jein een groot warm deken zal inpakken, om je vervolgens te vertellen dat hetallemaal wel goed komt.

Moon Moon Moon, vorig jaar twee keer op de Popronde in Gouda, is het geesteskind van muzikant Mark Lohman. Hij maakt melancholische indie met in zijn teksten tragikomische beschouwingen op het dagelijks leven. Zo publiceerde Moon Moon Moon zijn Journal Entries. Vaak genadeloos eerlijk en over actuele onderwerpen; Over de ontmaskering van het trollenleger van Dotan in de Volkskrant of toen Tim Knolvertrok uit de studio van Giel Beelen, maar ook over zijn persoonlijke ervaringen, waarom ie toch niet het podium op is geklommen bij Belle & Sebastian. In alle gevallen begeleid door even creatieve video's. Behalve voorMoon Moon Moon's eigen liedjes en Journal Entries, maakte hij ook de video'svoor onder andere Robin Kester en Tim Knol. Voor Tim Knol ontwikkelde Moon Moon Moon zelfs een eigen game.Op het podium groeit Moon Moon Moon uit tot een vijfkoppige liveĀ­band, dat met innemende composities de scherpe teksten tot leven brengen.


Informatie

 • Datum:
  vrijdag 6 september
 • Aanvang:
  21:00
 • Deur open:
  20:30
 • Deur dicht:
  00:00

Tickets

 • € 3
  Leden
 • € 5
  Regulier

Bestellen